keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

MADARA-luonnonkosmetiikka testissä

Voitin kerran eräästä blogista pari Madaran tuotetta, ja havaitsin ne hyväksi. Halusin tietää enemmän tästä merkistä. Olin siis tosi mielissäni kun pääsin testailemaan lisää näitä huipputuotteita, kun Kirsi Natcos Nordicilta laittoi minulle paketin tulemaan. Juteltiin Kirsin kanssa siitä, miten kemikaalikuormitus on ollut nyt tapetilla. On hyvä että tietoisuus kemikaalien riskeistä kasvaa ja ihmiset on kiinnostuneita siitä, mitä myrkkyjä esim. se lempparikasvovoide sisältääkään. Nyt olen testaillut näitä muutaman viikon ajan ja on aika kertoa mielipiteeni tuotteista.


Mádaran tuotteet on ECOCERT-sertfioitu joka tarkoittaa sitä,  että brändi täyttää kansainvälisen standardin asettamat vaatimukset täysin luonnollisesta ja ekologisesta kosmetiikasta. Se on vapaaehtoinen standardi, joka sertifioi kosmetiikkatuotteita varmistamalla tuotteiden luonnollisen alkuperän. ECOCERT kieltää synteettisten tuoksujen ja synteettisten säilöntäaineiden, kuten parabeenien, mineraaliöljyjen, propyleeni glycolin ja muiden synteettisten aineiden käytön.


Madaran sivuilla kerrotaan lisäksi, että MADARA kosmetiikkatuotteet sisältävät luomusertifioituja, balttialaisia kasviuutteita, joiden aktiiviaineet ovat ainutlaatuisen intensiivisiä. Balttialaisten kasvien uutteet yhdessä muiden luonnollisten aineosien kanssa ovat apunamme luomassa korkealaatuisia ja tehokkaita luonnonkosmetiikkatuotteita. MADARA kosmetiikkatuotteiden tehokkuus on testattu dermatologisin testein. Toisin kuin luonnonkosmetiikkatuotteissa, synteettisessä kosmetiikassa käytetään keinotekoisia aineita, jotka ovat vieraita keholle ja joilla voi olla epäsuotuisia vaikutuksi kehoomme. Siksi on mahdollista, että synteettisen kosmetiikan päivittäinen käyttö vahingoittaa immuunisysteemiämme. Haitalliset aineosat kertyvät kehoomme vaikuttaen terveyteemme ja jälkeläisiimme. Luonnollisilla aineilla, niillä joita käytetään myös MADARA kosmetiikkatuotteissa, on kyky harmonisoida kehoa ja auttaa tehokkaasti soluja. Koska kehosi on osa luontoa, se tunnistaa MADARA kosmetiikkatuotteiden luonnolliset raaka-aineet ja ottaa itsellensä niiden parhaimmat ja tärkeimmät osat. Siksi MADARA kosmetiikkatuotteet eivät ole ainoastaan tehokkaita, vaan myös hellävaraisia ja auttavat kehoasi voimaan hyvin.


Minun testaamani tuotteet olivat Bio Active-deodorantti, Syväkosteuttava geeli, Uudistava yövoide, Syväpuhdistava vaahto ja Tasapainottava kasvovesi sekä Virkistävä suihkugeeli.


SYVÄKOSTEUTTAVA GEELI RASVOITTUVALLE IHOLLE, 50 ML
Lupaus: Virkistävä kosteuttaja, joka ei tuki ihohuokosia. Tuotteen öljytön, erittäin kevyt ja silkinpehmeä koostumus jättää ihon mattapintaiseksi. Sopii erinomaisesti rasvaiselle ja sekaiholle. Hillitsee ihon rasvoittumista, supistaa ihohuokosia, vähentää kiiltoa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Imeytyy nopeasti ja tekee ihon sileämmäksi sekä kirkkaammaksi. 

Näin se toimi minulla: Paras kasvovoide (tai geeli) joka minulla on koskaan ollut! Tätä kun levittää aamulla kasvoille tulee välittömästi sellainen raikas fiilis. Vähän epäilin tuota että noinkohan supistaa ihohuokosia, minulla kun ne on olleet usein ongelma mutta kylläpä vain on muutosta havaittavissa. Käytän tätä nykyisin aika meikin alla. Tästä en luovu.

Lupaus: Tämä uudistava yövoide tekee ihostasi nuorekkaamman nukkuessasi. Pehmeä koostumus imeytyy helposti ihoon. Sen tehokkaat antioksidantit vaikuttavat yön aikana, joten ihosi on aamulla raikas ja kosteutettu. Edistää ihon elpymistä ja auttaa neutraloimaan haitallisia ympäristötekijöitä.

Näin se toimi minulla: Myös tästä uudistavasta yövoiteesta tulee yksi lempituotteistani jatkossakin. Aluksi en pitänyt tuotteen tuoksusta, mutta kun sen levitti naamalle ei enää tuoksunut niin voimakkaasti. Koostumus on ihanan pehmeä, ja aamullakin iho tuntuu samettiselta. Pitemmän käytön aikana tulee varmaan huomattua, tekisikö se jotain muutamille rypyille joita on tullut...


BIO ACTIVE DEODORANT, 50 ML
Lupaus: Alumiiniton deodorantti, joka sisältää tehokkaan hajuja ehkäisevän BIO-seoksen eteeristä palmuruusuöljyä sekä kasviuutteita. Raikkautta koko päiväksi. Kosteuttaa ihoa ja parantaa sen vastustuskykyä.

Näin se toimi minulla: Alkuun melko voimakas ja yrttinen tuoksu, vaatii totuttelua. Ensimmäisen käyttöviikon aikana kainalot tuntui märiltä, vaikka en oikein tehnytkään mitään kovin hikoiluttavaa. Ehkä keholla meni aikaa tottua uuteen tuotteeseen. Sittemmin tuote on alkanut toimimaan paremmin ihollani ja kainalot pysyy melko kuivina liikunnankin aikana. Mielelläni siirtyisin kokonaan käyttämään alumiinitonta dödöä, jos vain suinkin sillä saisin pienennettyä rintasyövän riskiä.

SYVÄPUHDISTUSTUOTE KAIKILLE IHOTYYPEILLE, 150 ML
Lupaus: Siankärsämöuutetta sisältävä runsas ja pehmeä vaahto syväpuhdistaa ihon hellästi. Poistaa meikin. Säätelee öljyisiä alueita ja rauhoittaa kuivia. Iho tuntuu raikkaalta ja miellyttävältä. Sopii silmien ympärille.

Näin se toimi minulla: Tämä puhdistusvaahto on minulla päivittäin käytössä meikin puhdistuksessa. En tykkää käyttää montaa eri tuotetta poistaessani meikkiä, vaan laiskasti luotan yhteen tuotteeseen ja tällä saa silmämeikinkin vaivattomasti pois. Jälkeenpäin iho ei tunnu kuivalta kuten joidenkin muiden putsareiden kanssa on tuntunut vaan sopivan pehmoiselta.


TASAPAINOTTAVA KASVOVESI NORMAALILLE JA SEKAIHOLLE, 200 ML
Lupaus: Pohjolan vadelma virkistää ja kiinteyttää ihoa. Säätelee öljyisiä alueita ja rauhoittaa kuivia. Supistaa huokosia, säätelee pH:ta. Iho tuntuu raikkaalta, pehmeältä ja miellyttävältä. Tehostaa kosteusvoiteen vaikutusta.

Näin se toimi minulla: Halusin testata tätä, koska minulla oli se arvontavoiton toinen tuote myös kasvovesi mutta nimeltään kirkastava kasvovesi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Se tuntui välillä hieman liiankin puhdistavalta, joten mietin millainen olisi tämä tasapainottava kasvovesi. Olen tykännyt käyttää sitä, mutta parasta olisi jos saisi yhdistelmän näistä kahdesta. Minulla on vielä hitusen jäljellä sitä kirkastavaa, ja sitä käytän sellaisina meikkipäivinä jolloin tavaraa on naamassa runsaammin ja haluan saada ihon kirkastumaan paremmin. Tasapainottava kasvovesi on siis miedompi kuin tuo toinen, mutta kelpo tuote.

Lupaus: Madara Virkistävä suihkugeeli on piparmintun eteeristä öljyä sekä leväuutetta sisältävä aromaterapeuttinen vartalosaippua. Suihkugeeli puhdistaa syvältä hellävaraisesti. Iho tuntuu raikkaalta ja tuoksuu ihanalta. Virkistää ja herättää kehon sekä mielen.

Näin se toimi minulla: Ei valittamista. Suihkugeelit on minulla lähes jokapäiväisessä käytössä, ja tämä ei suuremmin eronnut parista muusta käyttämästäni tuotteesta paitsi että kyllä iho tuntui hieman pehmeämmältä pesun jälkeen.





Yhteenvetona voisin todeta, että Madaran tuotteet sopii minulle. Eniten tykkäsin geelimäisestä päivävoiteesta ja uudistavasta yövoiteesta. Kyllä sen eron huomaa laadukkaan luonnonkosmetiikan ja markettikosmetiikan välillä.




13 kommenttia:

  1. En olekkaan kuullut tämmöisistä tuotteista, testiin menee. Olen myös joskus lukenut, että alumiinia sisältävät deodorantit lisäävät tutkitusti myös alzheimer taudin riskiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olen lukenut, ja tällaisiin tutkimustuloksiin kyllä luotan.

      Poista
  2. Kiva oli kuulla sun omia kokemuksia tuotteista. Mä tykkään myös, että pitää koittaa tuotteita, ennen kuin niistä voi sanoa mielipidettään.
    Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, itse tykkään perehtyä muutaman viikon ajan tuotteisiin ennen kuin niistä voi rehellisen mielipiteensä kertoa. :)

      Poista
  3. Madaralla on kyllä ihania tuotteita!

    VastaaPoista
  4. Sinulle on haaste blogissani. Ota tai jätä. :)

    VastaaPoista
  5. Siskoni vannoo näiden nimeen joten uskon olevan hyvä sarja. Osa varmasti soveltuu miehillekin :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat tyväret sulla :) Eksyin tänne nyt eka kertaa.
    Luonnonkosmetiikasta puhuttaessa tulisi muistaa, että ne sisältävät tosiaan luonnon ainesosia, joille jotkut voivat olla allergisia. Esim. itse en pähkinäallergikkona voi käyttää tuotteita, joissa on kookosta tai karitevoita. Parabeenien sijaan käytetyt säilöntäaineet voivat myös aiheuttaa ikäviä oireita. Hajusteallergikot saavat myös olla varuillaan voimakkaiden tuoksujen takia, olkoon niiden lähde mikä vaan. Esim. Hauschkan tuotteet ovat kamalia hajunsa takia. Tästä käyttämästäsi merkistä en tiedä, mitä kaikkea tuotteiden incistä löytyy, mutta näin yleisesti ottaen ei pidä kuvitella, että luonnonkosmetiikka olisi aina automaattisesti parempi vaihtoehto. Ei, vaikka olisi korkealaatuinen kotimainen tuotesarja. Te, jotka ette ole allergisia: osatkaa arvostaa sitä, että voitte tehdä tällaisia valintoja.
    PS. Dödöjen alumiini on yhdistetty myös rintasyöpään, oma valintani on halpa Herbinan hajustamaton markettidödö. Sorry, jos postaukseni on negatiivishenkinen, mutta rasittaa ihan vimmatusti kun kaikki kokeilut päättyvät tunteeseen, että kutinan ja pistelyn takia tekisi mieli repiä naama irti.

    VastaaPoista
  7. Madaralla on muutama iso lemppari, kroppaöljy ja mm. Piparmintun tuoksuinen suihkugeeli ja Pihlajavoide aah, puhumattakaan sitruunan tuoksuisesta kasvoseerumista. Madaran dödö ei valitettavasti toiminut, vielä etsin sitä oikeaa luonnonkosmetiikan dödöä. :) Nautinnollisia testihetkiä. <3

    VastaaPoista
  8. Tää tulee nyt myöhässä, vihdoin löysin kuin löysinkin tieni tähän blogiin, jeij!! Madaralla ja Mossalla on kyllä hyviä tuotteita. Madaran puhdistusvaahto, misellivesi, dödö, vartaloöljy, meikkivoide ovat minullakin käytössä. Suosittelen madaran kuorintavoidetta kokeilemaan myös. Se pienentää ihohuokosia ja iho on kuin uusi voidemaisen kuorintavoiteen jäljiltä, paras kuorintavoide ikinä! Savinaamiokin toimii.

    VastaaPoista